27.6.2014

Haloo! Ihminen puhelimessa

Kehitysvammapoliklinikka oli saanut pojan paperit ja sain keskustella asiasta. Ihminen luurin päässä kertoi, että poli on auki viimeistä päivää ennen kesäsulkua. Hän osasi kertoa, että klinikalla on myös autismin kirjon asiakkaita ja pahoitteli sekä luukuilla pompottelua että asioiden paikalleenjämähtämistä.  Ammattilaisten jalkautuminen Yliseltä kotiin ja kouluun sen sijaan että lapsi menisi laitokseen jaksolle kuulosti ihan vaihtoehdolta.

Vaikka meille ei kesän ajaksi ole tarjota kuin mahdollisuus soittaa sosiaalityöntekijälle, rauhoituin vähän. Eikä siihen tarvittu muuta kuin kokemus siitä, että joku kuuntelee! Asiallinen, riittävä informaatio ja tarkistus, että ollaan ymmärretty toisiamme. Tämä jos olisi jo alun perin hoidettu oikein, olisi säästytty paljolta.

Omaishoitajilla ei ole kesälomaa. Kun muu Suomi sulkee kesäksi ovensa me kannattelemme niitä, jotka sitä kannattelua tarvitsevat. Meiltä ja meidän läheisiltämme ei kysytä jaksammeko tuurata palvelujärjestelmää.

Olen edelleen sitä mieltä, että autismi ja murrosikä ovat yhtälö, jossa tarvitaan aivan omanlaistaan asiantuntemusta. Nyt minulle on luvattu että sitä löytyy.

Nähtäväksi jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti